sreda, 10. januar 2018

4. Del OBILJE imeti moč za soočanje s strahovi






Vsi imamo v življenji strahove, katere je potrebno preseči. Vsak se znajde na svoj način. Tega nas ni naučil nihče, opazovali smo svoje starše in najbližje ter okolico ter se učili s posnemanjem le teh. 

Kljub temu, da so nam mame in očetje v otroštvu govorili naj bomo pogumni in se soočimo s strahom; sami pa nam niso bili za vzor in pogumni, smo se kot otroci naučili njihove reakcije, saj se otrok uči s posnemanjem staršev, bližnjih, okolice ... 

Nismo se naučili kar so nam so govorili, ampak njihove občutke, kar smo vzeli za svoje. To smo ponavljali tako dolgo, da se je globoko vtkalo v nas.

A veste, da novorojenček fotokopira ali preslika (na osnovi čutenja) način prebave hrane in občutke svojih staršev, kasneje pa prevzame tudi način reševanja težav. 

S starši smo povezani z nevidnimi nitmi. Vsa čustva, občutke, misli ...ki jih starši čutijo ali potlačijo, jih otrok zazna. Z leti postanejo reakcije staršev naše reakcije. 

Govorila sem, da ne bom nikoli, kot moja mama, nato pa sem se slišala, kako sem uporabljala enake besede kot ona. Šele, ko ozavestimo razmišljanja, čutenja in reakcije ... svojih staršev jih lahko presežemo.

 Prvi korak je zavedanje čustev. Nato poglejmo kdaj in kje se je to začelo v otroški dobi. Ko podoživimo preteklo izkušnjo, se z njo odpre tudi močna bolečina. Če si jo dovolimo izraziti in jo objeti, je to lahko trenutek preobrazbe.


SE NADALJUJE ...

Nataša Eršte  
    



Vir slike:
-https://www.google.si/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&sa=1&ei=wKtlWpi3JInYwQKf1qdY&q=obilje&oq=obilje&gs_l=psy-ab.3...5325.6874.0.7223.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.ynPPomjBzlw#imgrc=KJongObyLvHGGM:

Ni komentarjev:

Objavite komentar