nedelja, 11. februar 2018

26. Del OBILJE slediti sebi







Drage duše!



Dostikrat je potreben odmik od vsega v življenju, da zopet jasno vidiš in v polnosti slediš samemu sebi.

 Najlažja in istočasno najtežja pot je slediti sebi. Najboljše merilo pri tem pa so naša čustva in opazovanje naše notranjosti. Potrebno je dnevno preverjanje svojega počutja, saj so občutki tisti, ki nam pokažejo pot, kje smo in komu smo sledili; sebi ali drugim.

 Kolikokrat dnevno se ustavimo in se vprašamo, kako se počutimo ter katere misli so nas pripeljale do sem, kjer smo sedaj. Misli lahko zamenjamo, kadarkoli želimo. Zato se odločimo in izbirajmo misli obilja, hvaležnosti, ljubezni, radosti, svetlobe ...

 Kajti energija sledi mislim. Ko se zaveš, kakšni so tvoji občutki, ko nisi v dobri koži, se je potrebno ustaviti in uvideti katere misli so povzročile te občutke in jih zamenjati ter peljati v pozitivno smer. To pomeni, da v trenutku in sedaj izbiramo pozitivno misel za mislijo, dokler nas te misli postopoma ne pripeljejo na val ljubezni, radosti in svetlobe ... Pomaga tudi tehnika pisanja in izražanja čustev. Pomembno je, da izraziš vso resnico tudi o jezi, zameri, strahu, žalosti, bolečini ... potrebno si je priznati vsa ta čustva in jih sprejeti, samo tako se lahko preobrazijo, ko jim damo veljavo in si jih priznamo ter se zavemo, kaj so nas prišla  ta čustva naučit. 

Zanimivo je to, da mislimo, da poznamo vso teorijo o čustvih, ko pa pride do težav oz. do čustvenih odzivov v našem življenju pa je druga pesem. Takrat se šele zavemo, kaj je resnično pomembno, da jih moramo občutiti, se jih zavedati, znati ravnati z njimi, ne smemo se stopiti z njimi, ker lahko potem one obvladajo nas. Samo sprejmimo jih in jim dajmo veljavo.

Zavejmo se vseh situacij, čustev, misli ... kar nam pač pride na pot v življenju in to sprejmimo. Saj je to edini način, da predelamo lekcije oz ozavestimo dele, ki so še v temi, saj nam tema vedno sporoča, kaj je še za ozavestiti, da lahko v nas vstopi svetloba. Samo na takšen način se naučimo in cenimo ter lahko živimo v ljubezni, radosti in svetlobi.


Kjer ni bilo teme, tja ne more vstopiti svetloba. 


Božanski blagoslov


Nataša Eršte







Vir slik:
-https://www.google.si/search?q=angels+of+forgiveness&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjqfe8m57ZAhUD_KQKHYKoCEYQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=FGSXJT31Cnm1zM:
-https://www.google.si/search?q=angels+of+forgiveness&tbm=isch&tbs=rimg:CYDJy2TMlDvsIjjBtadFKNc0a91ChMPKXQWRRBDF8R_1ClfTvaWuvLlYC0gtb2qVRJ-IN0YjpDO3NEAs1sgxEwCuXDSoSCcG1p0Uo1zRrEU6EHNbE7mFpKhIJ3UKEw8pdBZERo5E9fMNnkNIqEglEEMXxH8KV9BEEdC81vobi5CoSCe9pa68uVgLSEd0jXOJ6zLGEKhIJC1vapVEn4g0R8pAmLkK2a_1QqEgnRiOkM7c0QCxEVeQDfR4j_1ZyoSCTWyDETAK5cNEYQ7jp5iHJWc&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwjdp8PwnJ7ZAhWB6qQKHWIgDb8Q9C96BAgAEB4&biw=1366&bih=613&dpr=1#imgdii=6BdLyjoVOn-itM:&imgrc=VarNX5hVKnkr2M:






Ni komentarjev:

Objavite komentar