ponedeljek, 12. marec 2018

38. Del OBILJE moške in ženske energije



Drage duše!


Vsaka duša se rodi s točno določeno količino ženske in moške energijo. V tem življenju se istoveti s staršem, s katerim imata določen neporavnan odnos iz prejšnjega življenja. Če se otrok na zemeljskem svetu bolj istoveti z moškim, naj bo to deklica ali deček; ima več moške energije, bolj uporablja razum, intelekt, logiko, težje si tudi dovoli čutiti ... in obratno, če je moškega vzgajala mati in je z njo vzpostavil pristnejšo čustveno povezavo, bo imel več ženske energije in mu bo bolj domača in poznana (tudi pri njima obstajajo karmične vezi oz. dolgovi).

 Predvsem pri ženskah, ki jih je vzgajal oče oz. so imele močnejši in bolj čustven odnos z njim, imajo kasneje bolj moški pristop in jim je moška energija bolj domača. Ni bilo prave povezave z materjo oz. žensko energijo. Če želi ženska na svoje potomce (moški iščejo v ženski mamo; ženska nauči hčero, kako biti ženska in ženstvenosti - učimo se s posnemanjem) prenesti model ženstvenosti, se mora podati na pot raziskovanja sama sebe. Spoznati mora kdo je? Kakšna je ženska energija? Kako se lahko poveže z njo? Kaj ji prinaša? Kakšna naj bo do sebe in drugih? Naučiti se mora biti mehka, nežna, ženstvena, sočutna, 
Brez da gre v spopad z moškim, ker s tem samo izgublja sebe in še tisto malo ženske energije kar jo ima. Postaja groba, borbena, brez čustev, brez vpogleda in zaznavanja občutkov do drugih, sebe ...
 Nekje v otroštvu smo izgubile sebe, da bi dobile kanček pozornosti, da bi bile sprejete, to  pa smo zamenjale za ljubezen. Potlačile smo svoje talente, svojo ustvarjalnost in svojo ženstvenost, svoje vse, samo zato, da nam bi nam rekli in bi slišale rad-a te imam, ponosen-a sem nate, vreden-a si ljubezni.
Ker nam to ni nihče izrekel, je sedaj ČAS, da same sebi rečemo: RADA TE IMAM. VREDNA SI, VREDNA SI LJUBEZNI. PONOSNA SEM NATE. LJUBIM TE.

 Ženska si mora dovoli čutiti ... zavedati se svojih čustev (z vsakodnevnim samoispraševanjem in soočenjem čustev, pisanjem pisem sebi ...  Kaj čutim? Kakšne so moje reakcije? Zakaj? ...) Naučiti se mora sprejeti svoja čustva in si jih dovoliti izražati. Povezati se mora s svojo maternico, ki je njen center kreativnosti, povezave z vsem in z vesoljem ...
Ker je to proces, se to ne more zgoditi čez noč. Potreben je čas in potrpežljivost ter ljubezen do sebe.

 Ko se lotimo notranjega čiščenja, se je istočasno potrebno tudi zunanjega. Dovoliti si moramo biti mehke, nežne, sočutne, ženstvene ... in to javno pokazati s svojo zunanjostjo, mimiko, energijo ...; krilo je sigurno eden od močnih atributov ženstvenosti (to ne pomeni, da samo pokrije zadnjico), saj je pretok energije takrat neoviran, energija kroži. Tudi zavedanje in sprejemanje sebe, takšne kot smo, da smo vredne ljubezni, da smo lepe navznoter in navzven je pomembno in nam  pomaga, da  lahko izrazimo sebe in svojo ženstvenost. 

Pošiljam angelske blagoslove

Nataša Eršte  



Vir slike:
https://www.google.si/search?q=angel+%C5%BEenstvenosti&tbm=isch&tbs=rimg:CZr8aoJ_1rtOcIjjd3H09VzmUxAnuNgH4QOr4keuP1gQkpFp23UB7C9N_1Zuxz4RHsSyW7_1_1eqIP3LzEMV2XkIwJDhbyoSCd3cfT1XOZTEEYjmTHaXtLczKhIJCe42AfhA6vgRaJ7nOh2PaVQqEgmR64_1WBCSkWhEjh_1Seavf-OCoSCXbdQHsL039mEZ704qzC2TevKhIJ7HPhEexLJbsRIzTBOgWxXV4qEgn_196og_1cvMQxGISohF4k5zPioSCRXZeQjAkOFvEWAyFPeic0bD&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwj0tdGlzejZAhWCyaQKHRw0AZMQ9C8IHA&biw=1366&bih=662&dpr=1#imgrc=3dx9PVc5lMRiHM:



Ni komentarjev:

Objavite komentar