ponedeljek, 5. marec 2018

34. Del OBILJE sprejemanja svoje moškosti



Drage duše!

Prav je, da pišemo tudi o moški energiji, katera se pretaka v vsaki ženski in v vsakem moškem.

 Naši dragi in čudoviti moški, se nekako ne znajdejo povsem v tem svetu, Bili naj bi naši junaki, vendar jim že kot majhnim fantkom, ni bilo dovoljeno jokati in izražati bolečino in strah, ki so ju čutili in so jim z odraščanjem zaradi vzgoje doma in sistema zatrli, da izražajo določena čustva. Jok je bil prepovedan, to je dovoljeno samo za punčke, lahko pa so izražali jezo; vso žalost in bolečino pa so lahko skrili v jezo.

 Dosti mater je pretirano skrbelo za sinove in so jih preveč navezale nase, namesto, da bi se ukvarjale s svojimi moškimi. Zato so sinovi postali njihovi stražarji pred partnerji, namesto, da bi se istovetili z moško energijo, so se z žensko energijo. Večina teh očetov je podzavestno zamerila svoji partnerki in sinu, predvsem ker ni moglo priti do prave srčne in čustvene povezave. Dosti fantov oz. moških je zato postalo premalo samozavestnih, nekateri so celo zasovražili ženske ...

 Moški in moška energija nam prinašata stabilnost, moč, fokus, varnost, delovanje, logiko, razum... moški čustva pokaže oz. odpre srce med spolnim odnosom z žensko, ki jo ljubi in pa seveda na tekmah (to ne pomeni, da drugače ne more, seveda lahko).

 Zaradi emancipacije žensk in njihove neodvisnosti ne vedo povsem, kakšna je njihova vloga. Včasih se je točno vedelo, kakšno vlogo ima kdo. Moški je bil lovec, šel je v gozd in prinesel ulov. Fokusiran je bil samo na eno stvar - ujeti plen. Ženske pa so skrbele za ogenj, da je gorel, za otroke in pripravo hrano. Njihova energija je bila razpršena.

 Z emancipacijo smo ženske veliko izgubile. Po službi pride ženska domov in ima še eno službo; kuhanje, pospravljanje in skrb za otroke. Ženska in ženska energija prinašata nežnost, toplino,  ljubezen, varnost, mehkobo, izražanje čustev ...Prevečkrat uporabljamo moško energijo in postajamo preveč grobe, ne čutimo sebe, svojega telesa, kaj šele druge ljudi ...

 Moški se mora naučiti slediti sebi, začutiti svoje potrebe, čustva in jih začeti izražati, v poslu sodelovati in poslušati svojo intuicijo, ženski aspekt v sebi. Prav tako v  partnerskem odnosu, ki je nikoli dokončana zgodba. Saj se odnos gradi, če sta oba partnerja pripravljena izražati eden drugemu svoja čustva, svoje potrebe in sprejemati kompromise. Eden drugemu pa sta ogledalo, kaj morata spremeniti pri sebi. Privlačimo točno takšne partnerje, kakršni smo sami.

 Najpomembnejše je to, da eden drugega spoštujemo in sprejemamo ter ljubimo takšne kakršni smo, z vsem kar je v paketu. V končni fazi si mi vsi želimo biti ljubljeni in dajati ljubezen, saj je to smisel življenja.


Blagoslavljam vas z ljubeznijo.

Nataša Eršte  



Vir slike:
https://www.google.si/search?q=angels&tbm=isch&tbs=rimg:CdySzkdt5UrsIjiXSVvSrGOoa7Q_10gD5ogcytErVYQzGTuL7Py4wBzDGOFkhYQOoZhnFwkaS3fmp8ZtwQsDtdZDNXCoSCZdJW9KsY6hrEfSWxtg44YA_1KhIJtD_1SAPmiBzIReJ9iFKmBpNcqEgm0StVhDMZO4hEnbgC-jT5EyioSCfs_1LjAHMMY4EdFFaz4s9kWBKhIJWSFhA6hmGcURn8vljSurrqgqEgnCRpLd-anxmxEHpFtr5ifdfSoSCXBCwO11kM1cEUQHL5HcFPzI&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwjk_pqrhdfZAhVMKFAKHeosDH4Q9C96BAgAEBw&biw=1366&bih=662&dpr=1#imgrc=ERtOLfsZOS6cAM:

Ni komentarjev:

Objavite komentar